Verzorging & voeding

verzorging &

voeding

Wat heb ik nodig voor mijn nieuw kitten :


Voeding :

Onze katten en kittens staan hoofdzakelijk op vers vlees ( kvv ) , wij hebben gekozen voor de cattery rol van Barf menu , deze voeding is compleet en in de cattery rol zitten meerdere prooi dieren , dus afwisseling is niet nodig  , daarnaast krijgen ze tussendoor nog eendags kuikens , lams en kippen hartjes .


Omdat bengalen nogal kieskeurige eters zijn , staan er bij ons ook dag en nacht brokjes tot hun beschikking , wij voeren de merken Purizon ( verschillende smaken )  en Power of Nature ( Fees Favorite & Active Cat Farm) , beide merken zijn graan vrij , en hebben een hoog vlees gehalte .

Wij raden u ook altijd aan om een kitten de 1e maanden dezelfde voeding te geven als bij de fokker , omdat wij niet kunnen "eisen "dat de nieuwe eigenaar precies dezelfde voeding als bij de fokker blijft geven , zijn al onze kittens zowel vers ( kvv ) als brok gewend .


Kattenbak : 

In onze cattery hebben wij zowel de Robot Litter ( electrishe kattenbak ) staan als de Savic Hop in , dit is een ruime kattenbak met de ingang aan de bovenkant , dit is handig voor de "gravers "zodat het kattengrid niet uit de bak gegraven kan worden .

Als kattenbak vulling gebruiken wij voor de kittens tot 6 weken niet klonterend houtpallets , voor de oudere kittens en volwasen katten gebruiken wij de klontvormend grit van Tigerino en biokat's beide de zeer fijne korrels , het is raadzaam om voor 1 kat /kitten minimaal 2 kattenbakken te hebben staan .


Krabpaal :

Een krabpaal voor een kitten/kat is in onze ogen noodzaak , een kitten moet zijn nagels kunnen scherpen , een fijne rustplek hebben ( liefst zo hoog mogelijk ) en om te spelen .

Een krabpaal moet wel bengalen proof zijn , de stamdiameter moet minimaal 12 cm zijn , ook de grondplaat moet zwaar en groot zijn , zodat ze de krabpaal niet omver kunnen springen , zelf vinden wij de kwaliteit van de pluche ook belangrijk , deze moet bestand zijn tegen schoonmaak/ontsmettings middel en de stoomreiniger , onze ervaring is , dat je beter 1 goede kwaliteit krabpaal kan kopen , dat meerdere "mindere ".


Speeltjes :

Speeltjes kan varieren van Dure design tot een goedkoop pingpong balletje . onze ervaring is dat het afwisselen van speeltjes belangrijk is , maar het zeker belangrijk om een bengaal bezig te houden en ze houden van uitdaging , dus zeker afwisselen .


Drink en etens bakjes :

Wij gebruiken zelf metalen bakjes , deze zijn hygienishe en kunnen in de vaatwasser , belangrijk is , dat ze dagelijks schoon gemaakt worden , een water fontijn is ook zeker een aanrader , bengalen zijn er dol op , hou er wel rekening mee dat ze makkelijk schoon te maken zijn .


Reismand :

Een reismand moet stevig en groot genoeg zijn 


Onze kittens groeien op in de woonkamer tussen de andere katten, hondjes en onze kinderen. Hierdoor wennen de kittens aan alle geluiden in het huis. Wij doen er alles aan om de kittens zo goed mogelijk te socialiseren.


Onze kittens mogen tussen de 12 en 13 weken verhuizen, tegen die tijd zijn ze meerdere malen ontwormt, 2 keer geënt, gechipt , hebben een europees paspoort en Neocat stamboom.
Ook krijgt u een verkoopcontract en 1 maand gratis dierenverzekering ( niet voor belgie ) mee.


Wij fokken in de kleuren Brown , snow en silver.

De prijzen voor kittens als huisdier zijn.

Brown vanaf 1250€ tot 1500€

Snow vanaf 1300 € tot 1500 €

Silver vanaf 1400€

Marble kittens vanaf 850€

Silver marble kittens van 850€ tot 1000€ 

castratie of sterilisatie is niet bij de prijs inbegrepen.Alle ouders zijn getest op FELV / FIV / HCM / PKD / PK-def / PRA-b


Our kittens are being raised in our living room between the other cats, our dogs and our children. Because of this they are able to get used to all kinds of sounds and situations within the house. Hereby they'll become super social kittens. 


The kittens are allowed to leave at an age of 12-13 weeks. When they leave they will be vaccinated and vaccinated against worms. They will be chipped as well. You will also receive a pedigree and a salecontract. 


We breed the colours Brown, Snow and Silver. The prices for kittens as pet are; 

Brown 1250 € to 1500 €

Snow 1300 € to 1500 €

Silver from 1400 €

Silver Marble from 850 to 1000€

Marble kittens from 850€


All parents are tested on FELV / FIV / HCM / PKD / PK-def / PRA-b